4-3 Elin Olausson (Kajsa Högemark)

Mina nerver !
Den fula ankungen flyger igen.
Det finns inte mycket som är bättre än att få se de otroliga atleterna i Lindomes snyggaste lag lira ”indiebandy” en kylig lördagseftermiddag. Full av förväntan klev jag in genom dörrarna till numera inspelade nya Almåshallen som nu börjar på riktigt kännas som Lindomes hemmaborg. (allt var inte bättre förr ??). Resultattavla, kontantfritt café, bra ljud och ljus samt en mer och mer publikfriande speaker som till och med börjar lära sig efternamnen på spelarna.
Nåväl strax efter klockan slagit fjorton drog första perioden igång med ett hyfsat tempo där det var svårt att veta vilket lag som ville mest. Kalmar med en del bekanta ansikten eller våra hemmahjältinnor i sina vackra gröna tröjor. Spelet böljade fram och tillbaka och i minut tog Kalmar ledningen efter att en skymd Klara blivit tvungen att kapitulera. Ledningsmålet skulle stå sig perioden ut och Kalmar fick gå till periodvila med ledning 0-1 inför andra akten.

Period två såg precis lika jämn ut som den första och det skulle dröja till minut åtta innan den månghövdade publiken i Almås skulle få jubla. Emelie kubbar upp efter en brytning och får bollen på ett silverfat från Linnea och vispar in plastet bakom Kalmar duktiga målvakt. Nu tar Lindome över spelet en aning och efter dryga kvarten lägger Michan en macka till Jonna som snurrar i slottet och bombar in ledningsmålet otagbart i Kalmarkassen. Kalmar ger inte upp utan tar sig in i matchen i slutet av andra och vi har 2-2 inför sista akten.

Ovisst var ordet inför den sista akten och det var Kalmar som tog tag i taktpinnen genom att efter fyra minuter pricka in 2-3 usch tänkte nog många med mig på läktaren. Men denna säsongs upplaga av Lindome ger sig liksom inte så lätt. Våran skarpskytt Jenny har möjligen seriens känsligaste och längsta klubba då hon fiskar fram bollen och virkar sig förbi två spelar för att till slut smeka in bollen bakom Kalmars målis. 3-3 och cirka 9 minuter kvar. Stämningen gick nu att skära med en slö smörkniv på läktaren. Hur SKA detta sluta ?
Spelet böljar nu fram och tillbaka och inget av lagen vill vika ner sig. Vi kommer så till minut nitton, Lindome får ett frislag på Kalmars planhalva om jag inte minns fel. Kajsa spelar bollen till Elin som fläskar till den efter golvet och prickar in 4-3 vid den högra stolproten ca två millimeter över golvet. (ingen vattenflaska mellan där inte). Jösses jublet ville aldrig ta slut på hemmaläktaren.
Vi har ju dock cirka en och en halv minut kvar att spela och det är en evighet i denna ädla sport. Jag väljer idag att kalla dessa sekunder för KLARAS magnifika slutminuter. Våran fantastiska målvakt växer till en jätte under dessa svettiga sekunder som kändes som en evighet för oss på läktaren. Det var hjälm, ben, knän och en helt galen räddning med handen när bollen var på väg in i krysset men när slutsignalen ljuder så tar Lindome alla tre poängen och behåller serieledningen puuuuh.
Vill gärna lägga till att Klara var helt grym hela matchen inte bara i slutet. (TA bollen, TA bollen, Ta bollen)

Vid tangenterna H.Malm självinlagd pressgurka för Lindomes allsvenska damlag.